Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
Ing. Jan Bošina
Královehradecký kraj
2017 (již není držitelem platné značky)
Farmářský mazánek je pomalu pečené vepřové maso plemene Mangalice. Maso tohoto plemene je poměrně tučné a vyznačuje se svou šťavnatostí a příjemnou vůní. Maso a sádlo se ručně krájí na menší kousky, koření se pouze solí, pepřem a kmínem a peče se několik hodin ve vlastním tuku. Poté, co se maso rozpadá na vlákna, se spolu s vypečeným sádlem plní do sklenic a zavařuje. Farmářský mazánek je tak připraven k namazání na chleba a dochucení kyselou okurkou a cibulí. Výrobek je v BIO kvalitě.
Ing. Jan Bošina
Ekofarma Bošina zpracovává maso z vlastního chovu na své faremní certifikované bio porážce bez stresu z převozu. Po porážce se zvyšuje kvalitu masa tím, že se nechává odvěsit minimálně 2 týdny ve zrací komoře a poté se bourá a balí do vakua, kde může dále zrát další týdny. Je zajištěna kvalita sledování kusu od narození zvířete až po zpracování masa.
Společnost vyrábí také další vlastní bio uzeniny a masné výrobky bez přídatných látek podle starých tradičních receptur. Ruční práce se odráží v chuti, vůni a vzhledu uzenin.
Telefon: +420 775 666 803
E-mail: lucie.bosinova@centrum.cz
Facebook: https://www.facebook.com/Ekofarma-Bo%C5%A1ina-570597466328804/
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556