Facebook  Youtube
Regionální potravina

Kynutý knedlík s houbovou omáčkou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 25 minut

Náročnost: *

Ingredience:

400 g žampionů či jiných hub

0,2 l zeleninového vývaru

0,3 l smetany

0,2 l bílého vína

10 g šalotky

50 g másla

olej

cukr

drcený kmín

sůl

pepř

kynutý knedlík od PASTELÁKOVI, s. r. o.

Postup:

  1. Do rozpáleného oleje nasypeme jemně nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Poté přidáme nahrubo nakrájené žampiony a orestujeme.
  2. Zalijeme bílým vínem a necháme svařit. Přidáme zeleninový vývar, smetanu, sůl, pepř a kmín.
  3. Vše zredukujeme na mírném plamenu po dobu 20 minut.
  4. Můžeme dochutit cukrem a na zjemnění přidat máslo.
  5. Podáváme s kynutým karlovarským knedlíkem.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.