Facebook  Youtube
Regionální potravina

Prokop - Jantar pivo ležák polotmavé nefiltrované

VÍTĚZNÁ KATEGORIE

Alkoholické a nealkoholické nápoje

VÝROBCE

Ing. Vladimír Lažanský, Zámecký pivovar Chyše

REGION

Karlovarský kraj

ROK VYHLÁŠENÍ

2017 (již není držitelem platné značky)

Pivo Prokop - Jantar je vařeno tradičním způsobem z nejkvalitnějších sladů, které jsou nakupovány v pivovaru Ferdinand v Benešově u Prahy. Tady se slad vyrábí na klasickém humně, tak jak to bývalo dříve běžné. Pro výrobu tohoto ležáku je používán výhradně chmel ze žatecké oblasti – žatecký poloraný červeňák. Na nezaměnitelné chuti se podílí i voda, přitékající z Doupovských hor. Pivo není filtrováno, je bez pasterizace a konzervantů.

Ing. Vladimír Lažanský, Zámecký pivovar Chyše

Zámecký pivovar Chyše je panským pivovarem, který byl vystavěn v letech 1839–1841. Pivo se zde vařilo do roku 1932. K obnovení došlo v roce 2006, kdy byla otevřena i restaurace, nabízející klasickou českou kuchyni. Jedná se o minipivovar postavený na maximální výstav 1200 hl piva, restaurace má kapacitu 140 míst.

Kontakt

Ing. Vladimír Lažanský,
Truhlářská 40/29
405 02 Děčín VII

Zámecký pivovar Chyše, 364 53 Chyše

Telefon: +420 602 472 051

E-mail: pivovar@chyse.com

www: http://www.chyse.com

Facebook: https://www.facebook.com/zamek.pivovar.chyse/

Prodejní místa

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.