Alkoholické a nealkoholické nápoje
Ing. Vladimír Lažanský, Zámecký pivovar Chyše
Karlovarský kraj
2017 (již není držitelem platné značky)
Pivo Prokop - Jantar je vařeno tradičním způsobem z nejkvalitnějších sladů, které jsou nakupovány v pivovaru Ferdinand v Benešově u Prahy. Tady se slad vyrábí na klasickém humně, tak jak to bývalo dříve běžné. Pro výrobu tohoto ležáku je používán výhradně chmel ze žatecké oblasti – žatecký poloraný červeňák. Na nezaměnitelné chuti se podílí i voda, přitékající z Doupovských hor. Pivo není filtrováno, je bez pasterizace a konzervantů.
Ing. Vladimír Lažanský, Zámecký pivovar Chyše
Zámecký pivovar Chyše je panským pivovarem, který byl vystavěn v letech 1839–1841. Pivo se zde vařilo do roku 1932. K obnovení došlo v roce 2006, kdy byla otevřena i restaurace, nabízející klasickou českou kuchyni. Jedná se o minipivovar postavený na maximální výstav 1200 hl piva, restaurace má kapacitu 140 míst.
Telefon: +420 602 472 051
E-mail: pivovar@chyse.com
www: http://www.chyse.com
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556