Krajské město | Karlovy Vary |
---|---|
Oficiální stránky | http://www.kr-karlovarsky.cz |
Rozloha | 3 314 km² |
Počet obyvatel | 294 664 |
Zemědělství | pastevectví |
Chladnější podnebí v Karlovarském kraji nevytváří vhodné podmínky pro zemědělství. Je zde rozšířeno pěstování brambor, řepky olejky a obilnin. V menší míře se pěstuje len a kukuřice. Některé pohraniční oblasti s horskými loukami jsou vhodné pro pastevectví. V Karlovarském kraji je ve velké míře zastoupeno lázeňství (Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Jáchymov). Díky tomu se všem vybaví jedinečný tradiční pokrm – lázeňské oplatky. Národní kuchyně by byla velmi ochucena bez speciálního Karlovarského knedlíku. Nekynutý karlovarský knedlík vyniká po stránce surovinové možná i přísným receptem, avšak jedinečnou chutí a typickým mozaikovým vzhledem po řezu.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556