Masné výrobky tepelně opracované
Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec
Jihomoravský kraj
2021
Vepřové škvarky jsou připravovány klasickým způsobem, a to krájením vepřového sádla, zakoupeného od místních řezníků, na větší kousky a následně škvařením ve vlastním tuku. Pro zlatavou barvu se přidává mléko a dochutí se solí. Výjimečnou až excelentní pochoutkou se stávají díky umění, které do jejich přípravy vkládá mistr kuchař, který je připravuje s láskou a poctivostí. Samozřejmostí je mimo jiné vynechání jakýchkoliv konzervantů.
Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace Bzenec
Škola má mnohaletou tradici, která se zaměřuje na více oborů, jakými jsou obor kuchař – číšník, hotelnictví, cukrář, zahradník, lesní mechanizátor, rybář a ekolog. V rámci praxe odborného výcviku v oboru kuchař učí žáky připravovat různé pokrmy ve vlastních prostorách školy. Vepřové škvarky jsou často připravovány na objednávku, pro různé rauty a oslavy. Dokonce specialisté na výživu dnes doporučují živočišný tuk pro různé diety např. paleo a keto, takže s určitou nadsázkou lze říci: „Dejte si škvarky a žijte zdravě“.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556