Facebook  Youtube
Regionální potravina

Vepřové maso s kořenovou zeleninou z jednoho hrnce

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 2,5 h

Náročnost: **

Ingredience:

600 g vepřové kýty

0,5 l 11 extra hořká od Pivovar Mazák, s. r. o.

100 g cibule

75 g mrkve

75 g celeru

75 g petržele

75 g řapíkatého celeru

75 g brambor

20 g česneku

10 g divokého koření

10 g rozmarýnu

10 g tymiánu

0,1 l oleje

sůl

cukr

pepř

bobkový list

Postup:

  1. Vepřové maso očistíme, osolíme a opepříme.
  2. Nakrájíme zeleninu na větší kousky.
  3. Maso zprudka opečeme v hrnci na oleji a maso vyjmeme. Přidáme nakrájenou zeleninu, česnek
    a vše orestujeme.
  4. Maso vložíme na orestovanou zeleninu, přidáme bobkový list, cukr, bylinky a vše zalijeme pivem.
  5. Hrnec vložíme do předehřáté trouby a dusíme přibližně 2 hodiny na 160 stupňů.
  6. Z hrnce vyndáme stonky z bylinek a bobkový list. Dochutíme cukrem a solí.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.