Facebook  Youtube
Regionální potravina

Linecké s kdoulovým džemem

Suroviny:

Počet porcí:1 dávka

Doba přípravy:90 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

250 g másla

2  žloutky

150 g cukru moučka

1 balíček vanilkového cukru

350 g hladké mouky

1 citron

10 g mletého badyánu

200 g ZNOJEMSKÉ KDOULE EXTRA DŽEM od Ing. Zuzany Boudové 

Postup:

  1. Smícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, mouku, kůru z citronu a 120 g cukru. Uděláme těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici hodinu odležet.
  2. Uděláme si badyánový cukr. Smícháme cukr a mletý badyán.
  3. Troubu si zapneme na 170 °C. Těsto si vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme tvar, jaký chceme.
  4. Pečeme cca 10–15 min. do růžova.
  5. Necháme vychladnout a potřeme džemem a posypeme cukrem.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.