Facebook  Youtube
Regionální potravina

Dýňová polévka se zázvorem, pečenými kaštany a olejem z vlašských ořechů

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 90 minut

Náročnost: *

800 g dýně Hokaido

80 g žluté cibule

80 g mrkve

100 ml smetany 30%

20 g zázvoru

1 stroužek česneku

200 g jedlých kaštanů

10 g dýňových semínek

Olej z vlašských ořechů Chutě Moravy z Jihomoravského kraje

sůl, pepř, cukr

Tip: Dýňová semínka není třeba kupovat. Je možné využít ty z vydlabané dýně. Před podáváním na polévku doporučujeme semínka lehce opražit na pánvi na sucho.

Postup:

1. Dýni důkladně omyjeme, vyjadřincujeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme na plech, přidáme olej z vlašských ořechů, cukr, sůl, pepř, česnek a dáme péct do trouby na 180 °C přibližně na 20 minut.

2. Mrkev, cibuli a zázvor oloupeme, nakrájíme na hrubo a orestujeme na oleji. Přidáme upečenou dýni, zalijeme vodou a vaříme na mírném plameni nejméně 30 minut. Poté přilijeme smetanu a vše znovu vaříme zhruba 15 minut. Hotovou polévku dochutíme solí, cukrem a rozmixujeme do jemna v mixéru.

3. Jedlé kaštany upečeme v troubě na 180 °C přibližně 20 minut pod alobalem. Kaštany vyloupeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme do polévky. Polévku dozdobíme dýňovými semínky a olejem z vlašských ořechů.

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.