Facebook  Youtube
Regionální potravina

O kraji

Jihomoravský kraj
Krajské město Brno
Oficiální stránky http://www.kr-jihomoravsky.cz/
Rozloha 7196,5 km²
Počet obyvatel 1 191 989
Zemědělství pěstování  obilnin, zeleniny, řepy cukrovky, ovoce a vinné révy

Podnebí Jihomoravského kraje patří k nejteplejším z celé České republiky. Na jižní Moravě je v nížinách velmi úrodná půda. Pěstuje se zde pšenice, cukrovka, ječmen, chmel, zelenina (rajčata, papriky, okurky) a ovoce (zejména meruňky a broskve). Na území kraje se nacházejí největší plochy vinic v naší republice. Ze zvířat je rozšířený chov vepřů, krav a drůbeže. Proslulá pochoutka, staletá tradice pěstování a konzervování zeleniny – to je známá Znojemská okurka. Chuťové buňky je zde možné zavlažit na celé řadě koštů vín a pálenek místních výrobců, které podobně jako cimbálové muziky, výborní zpěváci a tanečníci dotváří osobitý kolorit zdejšího kraje.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.