Masné výrobky tepelně opracované
HADAČ a ZAPLETAL s.r.o.
Jihomoravský kraj
2017 (již není držitelem platné značky)
Z vybraných vepřových boků se vytváří delší šrůtky (pláty), které se nasolí, načesnekují a uloží do chladírny. Po týdnu se zalijí lákem a nechají se prosolovat tři týdny. Uleželé a úhledně upravené boky se navěsí do udírny a udí se do tmavohnědé barvy na teplotu v jádře 70°C. Vůně je typická pro uzené maso s nádechem česneku, v nákroji se střídají světlé až bílé tučné vrstvy s mramorováním růžové svaloviny. Maso je na skusu křehké, jemně vláknité a přiměřeně slané.
Hadač a Zapletal s.r.o.
Firma HADAČ a ZAPLETAL s.r.o. je menší regionální výrobce z Rosic u Brna, který je na českém trhu více než dvacet let. Zakládá si především na kvalitě svých výrobků, kterých je dnes již více jak 150 druhů. K výrobě používá maso pocházející z chovů na jižní Moravě a Vysočině. Svoje výrobky zaváží nejen do Brna, kde má dvě podnikové prodejny a to na ulici Horova 36 v Žabovřeskách a na Zeliskách 17 v Bystrci, ale i do celého Jihomoravského kraje. Můžete se s nimi setkat na mnoha různých akcích, jako jsou farmářské trhy, slavnosti Moravského uzeného, zabijačkové hody a letos nově na Svatojánském festivalu grilování.
Telefon: +420 546 412 991
www: http://www.hadacazapletal.cz
Facebook: https://www.facebook.com/prostemaso1180
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556