Facebook  Youtube
Regionální potravina

Vepřová líčka na pivu s celerovým pyré a restovanou zeleninou

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 120 minut

Náročnost: **

Ingredience (vepřová líčka):

 800 g vepřových líček

100 g cibule

120 g mrkve

120 g celeru

120 g petržele

120 g řapíkatého celeru

80 g uzeného špeku

50 g slaniny

0,5 l Nakuřovaného speciálu pivovaru Soběslav z Jihočeského kraje

5 stroužků česneku

větvička rozmarýnu

50 g rajčatového protlaku

20 g másla

sůl, pepř, cukr

 

Ingredience (celerové pyré):

1 kg celeru

250 ml smetany 30%

sůl, cukr a pepř

Postup:

1. 100 g oloupené cibule, 100 g mrkve, 100 g celeru a 100 g řapíkatého celeru nakrájíme na jemno. Uzený špek a slaninu nakrájíme na hrubo a orestujeme spolu se zeleninou do zlatova. Očištěná líčka opečeme u zeleniny a slaniny do zlatova, přidáme protlak, česnek, sůl, pepř, rozmarýn, zalijeme půl litrem piva a za občasného míchání a podlévání dusíme do měkka. Líčka vyjmeme a zbylou šťávu rozmixujeme mixerem a zjemníme máslem. Zbytek zeleniny nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na oleji.

2. Očištěný celer nakrájíme na kostky, orestujeme na oleji, přidáme sůl, cukr, zalijeme smetanou a za občasného míchání vaříme do měkka. Poté rozmixujeme do hladka mixérem. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.