Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 120 minut
Náročnost: **
Ingredience (vepřová líčka):
800 g vepřových líček
100 g cibule
120 g mrkve
120 g celeru
120 g petržele
120 g řapíkatého celeru
80 g uzeného špeku
50 g slaniny
0,5 l Nakuřovaného speciálu pivovaru Soběslav z Jihočeského kraje
5 stroužků česneku
větvička rozmarýnu
50 g rajčatového protlaku
20 g másla
sůl, pepř, cukr
Ingredience (celerové pyré):
1 kg celeru
250 ml smetany 30%
sůl, cukr a pepř
1. 100 g oloupené cibule, 100 g mrkve, 100 g celeru a 100 g řapíkatého celeru nakrájíme na jemno. Uzený špek a slaninu nakrájíme na hrubo a orestujeme spolu se zeleninou do zlatova. Očištěná líčka opečeme u zeleniny a slaniny do zlatova, přidáme protlak, česnek, sůl, pepř, rozmarýn, zalijeme půl litrem piva a za občasného míchání a podlévání dusíme do měkka. Líčka vyjmeme a zbylou šťávu rozmixujeme mixerem a zjemníme máslem. Zbytek zeleniny nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na oleji.
2. Očištěný celer nakrájíme na kostky, orestujeme na oleji, přidáme sůl, cukr, zalijeme smetanou a za občasného míchání vaříme do měkka. Poté rozmixujeme do hladka mixérem. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556