Facebook  Youtube
Regionální potravina

Salát s pečenou dýní, zeleninou a sýrem

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 35 minut

Náročnost: *

Ingredience:

300 g mladého špenátu

250 g dýně

250 g mrkve

250 g cukety

300 g sýru s vlašskými ořechy od Jaroslav Kryzan

50 g slunečnicového semínka

20 ml dýňového oleje

sůl, pepř

Postup:

1. Cuketu nakrájíme na kolečka. Mrkev a dýni oloupeme, nakrájíme a přidáme na plech k cuketě. Vše osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Pečeme v troubě 25 minut na 170 stupňů.

2. Slunečnicová semínka opečeme na sucho na pánvi. Je možné přidat i dýňová semínka a opražit je společně se slunečnicovými.

3. Dýni, cuketu a mrkev smícháme s mladým špenátem, přidáme slunečnicová semínka a natrhaný sýr. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

 

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.