Facebook  Youtube
Regionální potravina

Salát s pečenou bramborou, květákem a karamelizované ořechy

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

200 g salátových listů

300 g brambor

200 g květáku

250 g cherry rajčat

50 g vlašských ořechů

1 lžíce medu květového – pastového z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje

1 lžíce oleje

výhonky řeřichy na posypání

citron

sůl a pepř

 

Postup:

1. Salátové listy omyjeme a důkladně osušíme. Květák očistíme, osolíme, opepříme potřeme olejem a zabalíme do alobalu a dáme grilovat do měkka. Brambory omyjeme, nakrájíme na slabé plátky, potřeme olejem, osolíme a dáme grilovat do zlatova.

2. Med zahřejeme k varu, přidáme nakrájené ořechy a necháme vychladnout.

3. Salátové listy smícháme s cherry rajčaty, grilovaným květákem, nakrájenými brambory a ořechy v medu. Hotový salát dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a posypeme výhonky ředkviček.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.