Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 70 minut
Náročnost: *
Ingredience:
250 g hladké mouky
1 vejce
1 lžička sody
250 g másla
2 lžíce květového medu pastového z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje
100 g cukru moučky
200 g karamelového salka
50 g mandlí
20 g vlašských ořechů
20 g hrozinek
1 lžička rumu
1. Z mouky, vejce, sody, 30 g másla a medu vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, dáme na plech a pečeme v troubě na 180 °C do zlatova. Těsto necháme vychladnout a rozmixujeme ho v mixeru na jemno. Malou část rozmixovaného těsta si necháme stranou na obalování.
2. Zbylé máslo rozpustíme a utřeme se salkem do hladkého krému, do kterého přidáme nasekané mandle bez slupky, vyloupané a nasekané ořechy a namočené hrozinky v rumu, které se hezky natáhnou alkoholem. Vše smícháme s rozmixovaným těstem a vytvarujeme kuličky, které obalíme ve zbytku rozmixovaného těsta.
Tip: Mandle jednoduše oloupeme tak, že je vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, mandle scedíme a vložíme do ledové vody.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556