Facebook  Youtube
Regionální potravina

Medové kuličky s mandlemi a hrozinkami

Suroviny:

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 70 minut

Náročnost: *

Ingredience:

250 g hladké mouky

1 vejce

1 lžička sody

250 g másla

2 lžíce květového medu pastového z rodinné včelí farmy Františka Vostoupila z Jihočeského kraje

100 g cukru moučky

200 g karamelového salka

50 g mandlí

20 g vlašských ořechů

20 g hrozinek

1 lžička rumu

Postup:

1. Z mouky, vejce, sody, 30 g másla a medu vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, dáme na plech a pečeme v troubě na 180 °C do zlatova. Těsto necháme vychladnout a rozmixujeme ho v mixeru na jemno. Malou část rozmixovaného těsta si necháme stranou na obalování.

2. Zbylé máslo rozpustíme a utřeme se salkem do hladkého krému, do kterého přidáme nasekané mandle bez slupky, vyloupané a nasekané ořechy a namočené hrozinky v rumu, které se hezky natáhnou alkoholem. Vše smícháme s rozmixovaným těstem a vytvarujeme kuličky, které obalíme ve zbytku rozmixovaného těsta.

Tip: Mandle jednoduše oloupeme tak, že je vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Jakmile se začne voda vařit, mandle scedíme a vložíme do ledové vody. 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.