Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
ZAS Dražice, a.s.
Jihočeský kraj
2016 (již není držitelem platné značky)
Kysané klokotské zelí se vyrábí z hlávkového zelí, které je pěstováno v obci Balkova Lhota v okrese Tábor. Zelí je nakrouhané o síle do 5 mm a má světle nažloutlou barvu. Výrobek je výjimečný svou osobitou chutí, barvou a ruční výrobou. Je to tradiční potravina, používaná především jako příloha k masitým pokrmům, obzvláště vhodná ke konzumaci v zimních měsících pro překlenutí nedostatku kvalitní syrové zeleniny.
ZAS Dražice, a.s.
Společnost pokračuje ve staré tradici pěstování a zpracování zelí, hospodaří na 2.061 ha a zelí pěstuje na 4 ha. Podnik má vlastní zelárnu, kde se zelí krouhá, nakládá a po vykysání dále zpracovává na vlastní baličce.
Telefon: +420 381 239 696, +420 603 258 238
E-mail: zasas@volny.cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556