Pekařské výrobky včetně těstovin
Pekařství MPM s.r.o.
Jihočeský kraj
2015 (již není držitelem platné značky)
Chléb podmáslový je poctivě ručně vyrobený chléb, pšenično-žitný. Receptura na tento chléb, získaná od mistra pekařského, se datuje někdy okolo roku 1890. Výroba podmáslového chleba přetrvala i minulý režim a tento chléb se v Lomnici nad Lužnicí pekl i v tomto období, jen v nepatrném množství. Na výrobu chleba jsou použity suroviny výlučně z Jižních Čech. Tradiční žitný kvas dodá chlebu příjemnou vůni a trvanlivost.
Marek Baštýř - Pekařství MPM
Firma Marek Baštýř - Pekařství MPM je rodinnou firmou založenou v roce 1992. Snaží se vyrábět poctivé výrobky bez použití barviv a náhražek. V současné době má provozovny v Jindřichově Hradci, Třeboni, Suchdole nad Lužnicí, v Českých Budějovicích, Lišově a v Lomnici nad Lužnicí. Výrobky si oblíbili i zákazníci Farmářských trhů v Praze (trhy na Vítězném náměstí v Dejvicích, na náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech a v Holešovické tržnici). Firma je držitelem certifikátu Regionální potravina z roku 2011.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556