Facebook  Youtube
Regionální potravina

Známe nominované v soutěži Regionální potravina za Ústecký kraj

2. 7. 2021

Dvanáctý ročník soutěže o nejlepší Regionální potravinu je v plném proudu. Tentokrát hodnotitelská komise vybírala ty nejlepší produkty v Ústeckém kraji. O prestižní značku se zde ucházelo celkem 203 produktů od 48 výrobců, což bylo zatím nejvíce ze všech doposud hodnocených krajů.

Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu.

K udělení značky Regionální potravina Ústeckého kraje 2021 navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

RETRO ŠUNKOVÝ SALÁM

Daniel Stříbrný

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Pršuto DIVOČÁK KARÉ

Chovaneček 

 3.

Sýry včetně tvarohu

DRŽOVICKÝ OKÁČ

Jakub Laušman 

 4.

Mléčné výrobky ostatní

JOGURT

Martin Honza 

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

100% celožitný chléb

Jiří Ondečko 

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Ořechová roláda

Family Bakery 

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Ušlechtilá odrůdová pálenka hrušková odrůda Konference

Olga Syrovátková 

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Květák Clarina

Petr Tůma

 9.

Ostatní

BŮČKOVÁ POMAZÁNKA

Petr Mančík

„Máme radost, že i přes nesnadnou dobu pandemie se můžeme těšit z velké účasti. Pro odbornou komisi to nebylo vůbec snadné rozhodování. V soutěži bojovalo o získání ocenění Regionální potravina 203 výrobků, což bylo zatím nejvíce ze všech doposud hodnocených krajů. Nejpočetnější skupinou byla kategorie Ostatní s počtem 45 výrobků od 17 výrobců. Ocenění prezidentky Potravinářské komory ČR získal Bohumil Holý s výrobkem HROBSKÝ SALÁM – PEPŘ,“ říká krajská koordinátorka Radomíra Plachá z Okresní agrární komory Most.

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Vítěz dostává certifikát a může zelené logo RP daného kraje užívat na obalu výrobku čtyři roky. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od celkem 312 výrobců.

Hodnotitelskou komisi tvoří zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Podrobné informace o soutěži najdete na webu regionalnipotravina.cz.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.