3. 10. 2018
TISKOVÁ ZPRÁVA
Praha 3. října 2018 – Od zítřka 4. října do neděle 7. října se v Praze koná veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018, který potěší zejména příznivce kulinářských specialit, aktuálních trendů v gastronomii i zajímavých soutěží. Akce jako stvořená pro kvalitní potraviny, které samozřejmě nebudou chybět. Představí se 12 výrobců oceněných značkou Regionální potravina i Klasa a nabídnou to nejlepší ze své produkce.
FOR GASTRO & HOTEL 2018 se koná ve dnech 4. až 7. října na výstavišti PVA EXPO Praha – Letňany. Návštěvníci se mohou těšit na speciality a aktuální trendy v gastronomii, přednášky, workshopy i atraktivní odborné soutěže. Soutěžit se bude v nejrůznějších odborných „disciplínách“. Umělecké kousky našich cukrářů mohou návštěvníci obdivovat při soutěži Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup, nadějné juniory sledovat při klání o pivního specialistu, barmana, nebo teatendera, tedy mistra v přípravě čaje. Podívanou bude určitě i soutěž pokojských o co nejlépe a nejrychleji ustlanou postel. Na veletrhu se můžete také naučit zábavnou formou správné zásady čepování, dozvědět se hodně informací o pivu a porozumět výrazům „na hladinku“, „čochtan“, „šnyt“ či “mlíko. Lákadel zde bude opravdu hodně.
Veletrh je určitě ideální příležitost pro představení a ochutnání kvalitních potravin. Dvanáct výrobců zde bude prezentovat své výrobky oceněné značkami KLASA a Regionální potravina. Jejich nabídka bude pestrá. Své si mezi oceněnými výrobky najdou jak milovníci sladkého pečiva či masných výrobků, tak i vyznavači něčeho pálivějšího. Návštěvníci najdou výrobce v hale č. 7, jejich seznam uvádíme v tabulce na následující straně.
O Regionální potravinu se každým rokem soutěží v jednotlivých krajích v rámci devíti kategorií. Značka podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin již devět let. Spotřebitelé si mohou v současné době vybírat z 525 oceněných produktů. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Národní značku kvality KLASA získávají mimořádně kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky už od roku 2003. Logo slouží zákazníkům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti najdou spotřebitelé značku u 980 produktů. Více informací je na stránkách www.eklasa.cz.
Obě značky uděluje Ministerstvo zemědělství, administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond.
Vladimíra Nováková
tisková mluvčí SZIF
Seznam výrobců kvalitních potravin na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2018:
Výrobce |
Výrobky |
Magdaléna Válková |
vinný mošt |
Andělka spol., s.r.o. |
cukrářský výrobek Andělka |
BILBO Šmak, s.r.o. |
masné výrobky - pečeně |
TILAPIA, s.r.o, |
výrobky z ryb, filet |
Lihovar Lžín, spol. s.r.o. |
pálenky |
Chovaneček, s.r.o. |
fermentované masné výrobky |
Ing. Josef Elis - pekařství |
chléb, tyčinky, koláčky |
Corax Trading, s.r.o. |
jerky |
Biogas Bohemia spol. s r.o. |
rostlinné oleje |
efko.cz, s.r.o. |
okurky, feferony, křen |
KAND, s.r.o. |
omáčky |
Oldřiška Foffová |
řepný sirob |
Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA, Regionální potravina a BIO.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556