Facebook  Youtube
Regionální potravina

Značku Regionální potravina Pardubického kraje získalo šest nových výrobků

20. 6. 2014

(Pardubice, 21. června) Šest výrobků obdrželo dnes odpoledne značku Regionální potravina Pardubického kraje. Prestižní ocenění převzali výrobci na pardubickém závodišti v areálu AGROFERT PARKU v rámci Apetit festivalu. Značku uděluje Ministerstvo zemědělství těm nejkvalitnějším regionálním výrobkům v kraji.

„Ministerstvo zemědělství již pátým rokem soutěží Regionální potravina pomáhá malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a napomoci jim s jejich výrobky uspět na trhu,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Značka Regionální potravina se uděluje ve 13 regionech České republiky. O úspěchu rozhoduje vztah výrobku k regionu, použité suroviny, senzorické vlastnosti či tradičnost nebo inovativnost.

„Od výrobců máme kladnou odezvu, značka jim pomáhá v propagaci a tím pádem i s odbytem. V rámci regionu pořádáme ochutnávky oceněných výrobků a zároveň si mohou některé výrobky také rovnou zakoupit,“ sdělil Vladimír Šabata ze společnosti Agrovenkov, která je koordinátorem soutěže v Pardubickém kraji.

O značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos v kraji ucházelo 91 produktů od 27 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky tepelně opracované a pekařské výrobky. Každý rok ministerstvo ocení na stovku nejlepších výrobků ze všech krajů.

Značku Regionální potravina Pardubického kraje 2014 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas

Vepřové maso ve vlastní šťávě 500g a 250g

Jatka Lanškroun s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé Cena nebyla udělena
3. Sýry včetně tvarohu

Kravský sýr uzený

Mlékárna Licibořice – Marie Černilová

4. Mléčné výrobky ostatní Cena nebyla udělena
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin

Sváteční koláč s náplní povidlovou

Smékalovo pekařství spol. s r.o.

6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek

Frubo – Černý rybíz

Nature Notea, s.r.o.

7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje

Bedřichova jedenáctka

Veselka Litomyšl s.r.o.

8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě

Cibulka svazek

Ing. Jitka Píchová

9. Ostatní Cena nebyla udělena.

Kontakt pro další informace:

Ing. Vladimír Šabata
mobil: +420 731 471 711
email: sabataagrovenkov@seznamcz
AGROVENKOV, o.p.s.
Poděbradova 842, Chrudim 537 01

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.