Facebook  Youtube
Regionální potravina

Vomáčka, Mrkvánek i Andělský mošt mají Regionální potravinu Libereckého kraje

16. 9. 2022

Den regionálních potravin Libereckého kraje hostil předávání ocenění Regionální potravina pro rok 2022. Ve čtvrtek si ho převzalo devět místních výrobců, například Ivana Hollanová, Martina Papežíková nebo společnost Grain.

Do soutěže se v kraji přihlásilo 29 výrobců s 82 produkty. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali ve čtvrtek 15. září ředitel RO Hradec Králové Aleš Sobel a náměstek ministra Petr Jílek. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Libereckého kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

Tlačenka světlá

VÁŠA

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Učňovské vepřové maso

Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant

 3

Sýry včetně tvarohu

Liberečák – Český pařený sýr

WEISSER STERN

 4

Mléčné výrobky ostatní

BIO kozí mléko z Nového Dvora

Milena Krejzová

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

Mrkvánek bezlepkový

Ivana Hollanová

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Tvarožník

NORDBEANS

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Andělský mošt 100% jablečný

GRAIN

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Vomáčka cuketová

Martina Papežíková

 9

Ostatní

Slaný karamel

David Stárek

 

„Věříme, že nám značka pomůže zvýšit prestiž nejen v našem kraji. Víme, že lidé, stejně jako my, po těchto výrobcích sáhnou s větší důvěrou. Ocenění nám dává sílu pokračovat v poctivé práci a se stejně vysoko nastavenou laťkou. Rádi bychom také vyzdvihli, jak je důležité umět si vyprodukovat alespoň část toho, co máme na talíři,“ upozornila Martina Papežíková za dobroTY z Ráje, které uspěly s Vomáčkou cuketovou.

Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.