Facebook  Youtube
Regionální potravina

Ve Zlínském kraji se i letos soutěžilo o značku Regionální potravina

3. 7. 2020

Celkem osm výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Zlínského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2020. V rámci jedenáctého ročníku se o prestižní pečeť kvality ucházelo v osmi kategoriích celkem 148 produktů od 37 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje.

Členové hodnotící komise, kterou tvořili zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR, navrhli udělit značku Regionální potravina Zlínského kraje 2020 těmto výrobkům:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

UZENÝ BOK PO DOMÁCKU

Sanytrák s.r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

 

Sýry včetně tvarohu

GABRIN – zrající kozí sýr pod ušlechtilou plísní

ZERLINA s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

BIO Jogurtové mléko borůvka

JAVORNÍK – CZ s.r.o.

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Slaninový rohlík

Ing. Josef Otépka

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Zámecký zákusek

chateau.catering, s.r.o.

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

Medovina speciál z dubového sudu

Včelařství Třasoňovi, s.r.o.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Višně s rumem

Renata Zezulková

 

Ostatní

ZLATÉ JABLÍČKO JABLEČNÝ OCET

Mgr. Evžen Uher

 

Bylo přihlášeno více výrobků i výrobců než jsme očekávali. Snažíme se propagovat ty nejlepší regionální potraviny. Jsme rádi, že se naši regionální výrobci podílejí na potravinové soběstačnosti našeho kraje.“ říká regionální koordinátorka Jana Brázdilová.

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců.Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality. Oceněný výrobek má právo užívat značku Regionální potravina na obalu svého výrobku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

 

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.

 

 

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.