Facebook  Youtube
Regionální potravina

Ve Středočeském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016

10. 9. 2016

Zámek Kačina, 10. září 2016 – Slavnostní předávání certifikátů osmi vítězům soutěže Regionální potravina Středočeského kraje proběhlo v rámci tradičních dožínek a vinobraní na zámku Kačina.Prestižní značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy.

„Ministerstvo zemědělství pomáhá již sedmým rokem soutěží Regionální potravina malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a napomoci jim uspět s jejich výrobky na trhu,“ představil soutěž ministr zemědělství Marian Jurečka. Ve Středočeském kraji bylo letos v soutěži o značku Regionální potravina hodnoceno celkem 82 produktů od 28 výrobců, a to v osmi kategoriích. Nejsilnější zastoupení mělo 21 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované. Výrobky hodnotila komise tvořená osmi zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

„Při výběru vítězných výrobků byl kladen důraz především na kvalitu použitých regionálních surovin, vyšší míru přidané hodnoty, ale také na správné označování výrobků,“ sdělila koordinátorka soutěže ve Středočeském kraji Ing. Gabriela Jeníčková, ředitelka Krajského informačního střediska Středočeského kraje.

K  udělení značky Středočeská Regionální potravina 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

 

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

PAŠTIKA S PEČENÝM MASEM

Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s.r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

SALÁM S PEPŘEM

VLAMEXA s.r.o.

 

Sýry včetně tvarohu

ZRAJÍCÍ SÝR

Martin Homola

 

Mléčné výrobky ostatní

Nehodnoceno

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

CVRČOVICKÝ CHLÉB

CVRČOVICKÁ PEKÁRNA, s.r.o.

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

ŠVESTKOVÝ ŘEZ

ISŠ Jesenice

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

BOHEMIA MOŠT – JABLEČNÝ

Bohemia Apple, družstvo

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

DŽEM Z ČESKÝCH MALIN

Berry servis, s.r.o.

 

Ostatní

MED Z TUPADELSKÉ BAŽANTNICE - MEDOVICOVÝ

Jana Vonšovská

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat na svém obalu značku Regionální potravina po dobu čtyř let. V současné době značku nosí 577 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.