Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Pardubickém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

21. 5. 2015

(Pardubice 21. května 2015) Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Pardubického kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 114 produktů od 36 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 45 výrobků v kategorii masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas.

Výrobky hodnotily dvě komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. Podle slov regionálního koordinátora Ing. Vladimíra Šabaty, ředitele AGROVENKOVA, o.p.s., měla komise velmi obtížnou práci: „Přihlášené výrobky se vyznačovaly vysokou kvalitou, zejména v kategorii pekařské výrobky byly velmi vyrovnané. Velký počet přihlášených výrobců a výrobků do soutěže jasně naznačuje, že výrobci mají o udělení loga Regionální potravina značný zájem a do soutěže přihlašují své nejlepší výrobky.“

K udělení značky Regionální potravina Pardubického kraje 2015 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

  Kategorie: Oceněný výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas Sloupnická uzená krkovička
Řeznictví Sloupnice s.r.o., Dolní Sloupnice
2. Masné výrobky trvanlivé Horské klobásky
Uzeniny Kořínek s.r.o., Pardubice
3. Sýry včetně tvarohu Pařený kravský sýr
Mlékárna Licibořice – Marie Černilová Licibořice
4. Mléčné výrobky ostatní Choceňská snídaně se sýrem
Choceňská mlékárna s.r.o., Choceň
5. Pekařské výrobky včetně těstovin Farmářův pecen
Pekařství a cukrářství Sázava, s.r.o., Lanškroun
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek neuděleno
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje Gabík jahoda – farmářský nektar
Nature Notea,s.r.o.
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Džem: Rebarbora s vanilkovým luskem
Michaela Naumecová, Sobětuchy - Vrcha
9. Ostatní Med květový
Dominik Láznička, Přelovice, Lázně Bohdaneč

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Vladimír Šabata - AGROVENKOV, o.p.s.
Mobil: 420 731 471 711
E-mail: sabataagrovenkov@seznamcz

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.