29. 9. 2022
Regionální potravinu Olomouckého kraje získalo nově devět výrobků. Jejich producenti si převzali ocenění ve čtvrtek během podzimní Flory Olomouc v rámci festivalu OLIMA.
Do soutěže se v kraji přihlásilo 48 výrobců se 133 produkty. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali ve čtvrtek 29. září ředitelka RO Olomouc Kateřina Mračková a ředitel Odboru kancelář ministra Karel Baumann, zúčastnil se také hejtman Josef Suchánek. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.
Značku Regionální potravina Olomouckého kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1 |
Masné výrobky tepelně opracované |
DRAHOUŠOVY KLOBÁSKY LUCIE DOBEŠOVÁ |
2 |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
PEČENÝ KRÁLÍK AGROLAPIN |
3 |
Sýry včetně tvarohu |
KOZÍ KOULE MIX KOŘENÍ PETR ČECH |
4 |
Mléčné výrobky ostatní |
PASTEROVANÁ ČERSTVÁ SMETANA ZLATA RONZOVÁ MÁDROVÁ |
5 |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
HANÁCKÝ KOLÁČ SVATAVA BUKVOVÁ |
6 |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
VĚTRNÍK Z DOBROT DOBROTY SOCIÁLNÍ PODNIK |
7 |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
MOŠT JABLKO/ŘEPA AGROCHOV JEZERNICE |
8 |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
CIBULOVÉ CHUTNEY NA ČERVENÉM VÍNĚ NIKOLETA-MARIA |
9 |
Ostatní |
SMETANOVÁ ZMRZLINA Z DOUBRAVSKÉHO DVORA |
„Měli jsme velkou radost, že naše smetanová zmrzlina, tolik oblíbená u našich zákazníků, uspěla i v soutěži Regionální potravina. Mezi mléčnými výrobky z našeho Dvora měla a má opravdu výsadní postavení. Ocenění je pro nás potvrzením kvality, ale i výzvou do budoucnosti,“ vysvětlila Šárka Osičková, výrobkyně oceněné zmrzliny, která s manželem provozuje farmu Doubravský Dvůr.
Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Miroslav Bína
tiskový mluvčí
e-mail: press@szif.cz
mobil: +420 733 696 550
Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556