Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Olomouckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

27. 5. 2016

Olomouc

Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Olomouckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 124 produktů od 44 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 26 výrobků z kategorie Sýry včetně tvarohu.

 

Výrobky hodnotily dvě 8členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina Olomouckého kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

FARMÁŘSKÁ KLOBÁSA TENKÁ

VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

KACHNÍ STEHÝNKA VE VLASTNÍM SÁDLE PEČENÁ

Designfoods s.r.o.

 3.

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ SÝR V BYLINKOVÉ BRUŠETĚ

Ing. Lucie Andrýsková, Hustopeče nad Bečvou

 4.

Mléčné výrobky ostatní

MALINOVÝ MLS

MVDr. Václav Osička, Doubravský Dvůr, Červenka

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

OŘECHOVÝ ROHLÍČEK

Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

KATRIN DORT SMETANOVÁ JAHODA

Jarmila Jonáková, Olomouc

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

CHOMOUT REŽNÁ BÁRA

CHOMOUT s.r.o.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

DŽEM ARONIE S VIŠNĚMI

Viktorie Zemánková, Lipník nad Bečvou

 9.

Ostatní

SKALIČSKÝ MED – KVĚTOVÝ JARNÍ

Jaroslav Juráň, Skalička

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Lucie Hošková - Agrární komora Olomouckého kraje

Mobil: +420 724 734 693

E-mail: oaksumperk@email.cz 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.