Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Moravskoslezském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

5. 5. 2016

Ostrava, 5. května 2016 - Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Moravskoslezského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 87 produktů od 36 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 20 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzenin.

Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. Podle slov regionální koordinátorky Silvie Kořistkové z Regionální agrární komory Ostravsko měla komise velmi obtížnou práci: „ihlášené výrobky se vyznačovaly vysokou kvalitou, je jasně vidět, že výrobci mají o udělení loga Regionální potravina značný zájem a do soutěže přihlašují své nejlepší výrobky.“

K  udělení značky Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

PANENSKÁ SVÍČKOVÁ

Milan Žabčík, Kateřinice

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

nevyhlášeno

 3.

Sýry včetně tvarohu

KOZÍ SÝR OŘECHOVÝ S MEDEM

Vítkovská zemědělská s.r.o.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

HLAVNICKÝ JOGURT BÍLÝ

Zemědělské a obchodní družstvo Hlavnice

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

ŠTRAMBERSKÉ UŠI OD HEZOUNŮ

Ladislav Hezký, Kopřivnice

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

PORUBSKÁ PUSINKA

GAMYS s.r.o.

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

MEDOVINKA ORIGINAL

JANKAR PROFI, s.r.o.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

SLEZSKÁ ZELENINOVÁ BAŠTA JEMNÁ

Jaroslava Fojtíková, Havířov

 9.

Ostatní

LIBAVSKÝ MED LIPOVÝ

Dalibor Vranik, Budišov nad Budišovkou

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Silvie Kořistková - Regionální agrární komora Ostravsko

Mobil: +420 734 461 940

E-mail: potravina.silvie@seznam.cz

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.