Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Libereckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

14. 5. 2015

(Liberec 13. května 2015) Celkem 6 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Libereckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 53 produktů od 24 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky tepelně opracované.

Výrobky hodnotila 7členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. „Velmi potěšitelný je zvýšený zájem výrobců, kterých se v letošním ročníku přihlásilo větší množství. Vysoce hodnotím úroveň výrobků, které byly posuzovány v kategoriích pekařských výrobků či mléčných výrobků. Žadatelé se velmi dobře vypořádali s pravidly pro označování výrobků a čím dál častěji používají názvy spojené s regionem", uvedl předseda hodnotitelské komise Ing. Jindřich Fialka, ředitel Odboru potravinářského Ministerstva zemědělství ČR.

K udělení značky Regionální potravina Libereckého kraje 2015 navrhla hodnotitelská komise 6 výrobků z následujících kategorií:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas
Ruprechtická bylinková klobása
Maso Rydval s.r.o.
2. Masné výrobky trvanlivé neuděleno
3. Sýry včetně tvarohu Tvaroh česnek pažitka
Jiří Vrkoslav
4. Mléčné výrobky ostatní Jeřmanický smetanový zákysZemědělská farma K.E.K. s.r.o.
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin
Mikulův pecen
Mikula Turnov, s.r.o.
6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek
neuděleno
7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje
Vratislavický ALE
Pivovar Vratislavice
8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
BIO sterilovaný patizon
Jan Verich
9. Ostatní neuděleno

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Vladimíra Pachlová - Regionální agrární rada Libereckého kraje
Mobil: 420 774 440 567
E-mail: info@apiccz

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.