Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Kraji Vysočina se soutěžilo o značku Regionální potravina

5. 6. 2015

(Třebíč 5. června 2015) Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Kraje Vysočina ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 65 produktů od 20 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné výrobky a kategorie pekařská.

Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. „Byl jsem mile překvapen zájmem nových výrobců potravin a i množstvím přihlášených výrobků. Oceněné výrobky jistě kladně ohodnotí i spotřebitelé na ochutnávkách v Kraji Vysočina a následně i v obchodní síti“, říká Karel Coufal, ředitel OAK Třebíč a koordinátor soutěže v Kraji Vysočina.

K udělení značky Regionální potravina v Kraji Vysočina 2015 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas
Vepřová šunka nejvyšší jakosti
Karel Doležal, Stařeč
2. Masné výrobky trvanlivé Stejskalova tyčinka
Řeznictví Stejskal s.r.o.
3. Sýry včetně tvarohu Jaroměřický Fénix smetanový sýr
Jaroměřická mlékárna, a.s.
4. Mléčné výrobky ostatní ZákysLACRUM Velké Meziříčí, s.r.o.
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin
Bítešský chléb kulatý velký
Jeřábkova pekárna s.r.o.
6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek
Ovocný řez s pudinkem malinový
Ing. Josef Elis, Velké Meziříčí
7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje
Chotěboř Prémium
Pivovar Chotěboř s.r.o.
8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
neuděleno
9. Ostatní Sladká tykev z Vysočiny
Hosova obchodní společnost, spol. s r.o.

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Karel Coufal - Okresní agrární komora Třebíč
Tel.: +420 568 840 062
Mobil: +420 602 560 332
E-mail: karelcoufal@seznamcz

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.