Facebook  Youtube
Regionální potravina

V Karlovarském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

10. 6. 2016

Dalovice, 9. června 2016 - Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Karlovarského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 21 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 17 výrobků z kategorie Ostatní.

Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K udělení značky Regionální potravina Karlovarského kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

ŠUNKA Z KOMÍNA NEJVYŠŠÍ JAKOSTI

ROMAN KRČMA, KARLOVY VARY

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

DYLEŇSKÁ KLOBÁSA

ROMAN JELEN, CHEB

 

Sýry včetně tvarohu

ZLAŤÁK

STATEK BOR ZEOS, spol. s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

DĚPOLTOVICKÝ BIO KEFÍR

JIŘÍ KUBERNÁT, DĚPOLTOVICE

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

LOKETSKÉ PERNÍČKY

JITKA HLAVSOVÁ, LOKET

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

BOCHOVSKÝ POVIDLOŇ

CUKRÁRNA ONDRA s.r.o.

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

CHMELONÁDA

KYNŠPERSKÝ PIVOVAR s.r.o.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Džem – hruška, karamel

Ing. Petr Havelka, ŠINDELOVÁ

 

Ostatní

KRÁSENSKÁ ROZHLEDNA – BYLINNÁ SMĚS

JITKA ŠIMŮNKOVÁ, KRÁSNO

 

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

 

Ing. Zdeněk Perlinger - Regionální agrární komora kraje Karlovy Vary Mobil: +420 607 103 244 E-mail: perlinger@volny.cz

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.