9. 6. 2015
(Dalovice, 9. června 2015) Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Karlovarského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. V soutěži o tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, bylo letos hodnoceno 72 produktů od 22 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly mléčné výrobky a kategorie Ostatní.
Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
„Každý rok mám radost nejen z nově přihlášených výrobků, ale především z nových výrobců, kteří mají zájem svoji produkci prezentovat. V letošním roce mě překvapila velmi vysoká kvalita a vyrovnanost všech výrobků, kdy o vítězi rozhodovalo jen několik bodů udělených hodnotitelskou komisí. Spotřebitelé budou moci karlovarskou kvalitu porovnat a ocenit do konce letošního roku na 15 ochutnávkách v celém kraji,“ uvedl koordinátor hodnotitelské komise Ing. Zdeněk Perlinger.
K udělení značky Regionální potravina Karlovarského kraje 2015 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:
Kategorie | Oceněný výrobek a výrobce | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas | Myslivecká slanina Josef Pelant |
2. | Masné výrobky trvanlivé | Odravský Bačaj Maso-uzeniny Košata, s.r.o. |
3. | Sýry včetně tvarohu | Uzený sýr Bukáč Belina s.r.o. |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Bio selský jogurt bílýHOLLANDIA Karlovy Vary, s.r.o. |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Chléb KOLONÁDA Karlovarská pekárna Trend s.r.o. |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | Lomnická tyčinka Cukrárna ONDRA s.r.o. |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje | Světlý ležák 11° Pivovar PERMON s.r.o. |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Sušené hrušky – křížaly REGENT PLUS Žlutice, spol. s.r.o. |
9. | Ostatní | Krásenské čajování – andělské s kardamomem Jitka Šimůnková |
Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Ing. Zdeněk Perlinger - Regionální agrární komora kraje Karlovy Vary
Mobil: +420 607 103 244
E-mail: perlinger@volnycz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556