5. 8. 2021
Předposledním krajem, kde se sešla hodnotitelská komise v letošním ročníku soutěže Regionální potravina, bylo Zlínsko. Celkem komisaři ocenili 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi. Přihlásilo se celkem 35 výrobců se 154 výrobky.
I na Zlínsku ty nejlepší výrobky vybírali členové hodnotící komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Značku Regionální potravina Zlínského kraje 2021 navrhli udělit těmto výrobkům:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1. |
Masné výrobky tepelně opracované |
Jehněčí klobása Farma Rudimov |
2. |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
Divočák ve vlastní šťávě VENISON CZ |
3. |
Sýry včetně tvarohu |
SÝR Z FARMY ITALIA FARMA-ZPZ |
4. |
Mléčné výrobky ostatní |
Mléčný karamel Ing. Dana Přistoupilová, Malá Bystřice |
5. |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
Trnavský chléb "Podpažák" Pivovar Vraník |
6. |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
VANILKOVÝ DORTÍK SE SUŠENKOU Rožnovské pivní lázně |
7. |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
BIO JABLKO JADERNIČKA Marek Šenkeřík, Valašské Klobouky |
8. |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
sušené Moruše BIO Radek Přikryl, Strání |
9. |
Ostatní |
Kozenka - jahodová kozí jogurtová zmrzlina BIO ZERLINA |
„I přes skutečnost, že jsme letos koordinovali soutěž ve Zlínském kraji poprvé, přihlásilo se velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Z devíti vítězných výrobků jich bylo šest.“, uvedl koordinátor Regionální potraviny Zlínského kraje Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.
Ocenění Regionální potravina můžou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. „Zelená pečeť“ na obalu zaručuje, že potraviny jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Oceněný výrobek má právo užívat značku Regionální potravina na svém obalu čtyři roky.
Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 407 produktů od 312 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.
Lenka Rezková
tisková mluvčí SZIF
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556