Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravinu získaly na Vysočině Třebíčská slanina a jahody z Kožichovic

5. 9. 2022

Dalším krajem, kde se předávalo ocenění Regionální potravina, byla Vysočina. V sobotu si pro něj přišlo devět producentů na Den zemědělců, potravinářů a venkova Kraje Vysočina v Jihlavě.

Do soutěže se na Vysočině přihlásilo 20 výrobců se 65 produkty. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 3. září za RO SZIF Brno Vít Růžička a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Kraje Vysočina pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

TŘEBÍČSKÁ SLANINA NA JALOVCI

TOMÁŠ HAVLÍČEK

 2

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

HAVLÍČKOVA VYZRÁLÁ KLOBÁSA

TOMÁŠ HAVLÍČEK

 3

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ SÝR S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

DAGMAR ŘEZNÍKOVÁ

 4

Mléčné výrobky ostatní

JOGURTOVÉ KOZÍ MLÉKO VANILKOVÉ BIO

BIOFARMA DORA

 5

Pekařské výrobky včetně těstovin

PIKÁRECKÉ PERNÍKOVÉ PRECLÍČKY

LUCIE KREJČOVÁ

 6

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

PROSETÍNSKÉ TRUBIČKY

RADKA MARŠÁLKOVÁ LONTRASOVÁ

 7

Alkoholické a nealkoholické nápoje

HARRACH – TMAVÝ LEŽÁK

HARRACH

 8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

JAHODY Z KOŽICHOVIC

FARMA KOŽICHOVICE

 9

Ostatní

MED KVĚTOVÝ

PETR ŠPAČEK

 „Ocenění jsme získali pro náš výrobek již potřetí a je odměnou za naši poctivou práci. Zaměřili jsme se na výrobu pouze jednoho druhu produktu, a to se vyplatilo. Naučit se postup výroby trubičky není složité, těžší je ho neustále přesně dodržovat a hlídat kvalitu surovin. Pořád ale máme co zlepšovat, abychom naše zákazníky nezklamali,“ prohlásila Radka Maršálková Lontrasová, producentka oceněných Prosetínských trubiček.

Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.