5. 9. 2022
Dalším krajem, kde se předávalo ocenění Regionální potravina, byla Vysočina. V sobotu si pro něj přišlo devět producentů na Den zemědělců, potravinářů a venkova Kraje Vysočina v Jihlavě.
Do soutěže se na Vysočině přihlásilo 20 výrobců se 65 produkty. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 3. září za RO SZIF Brno Vít Růžička a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.
Značku Regionální potravina Kraje Vysočina pro rok 2022 získaly tyto výrobky:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1 |
Masné výrobky tepelně opracované |
TŘEBÍČSKÁ SLANINA NA JALOVCI TOMÁŠ HAVLÍČEK |
2 |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
HAVLÍČKOVA VYZRÁLÁ KLOBÁSA TOMÁŠ HAVLÍČEK |
3 |
Sýry včetně tvarohu |
ČERSTVÝ SÝR S MEDVĚDÍM ČESNEKEM DAGMAR ŘEZNÍKOVÁ |
4 |
Mléčné výrobky ostatní |
JOGURTOVÉ KOZÍ MLÉKO VANILKOVÉ BIO BIOFARMA DORA |
5 |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
PIKÁRECKÉ PERNÍKOVÉ PRECLÍČKY LUCIE KREJČOVÁ |
6 |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
PROSETÍNSKÉ TRUBIČKY RADKA MARŠÁLKOVÁ LONTRASOVÁ |
7 |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
HARRACH – TMAVÝ LEŽÁK HARRACH |
8 |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
JAHODY Z KOŽICHOVIC FARMA KOŽICHOVICE |
9 |
Ostatní |
MED KVĚTOVÝ PETR ŠPAČEK |
„Ocenění jsme získali pro náš výrobek již potřetí a je odměnou za naši poctivou práci. Zaměřili jsme se na výrobu pouze jednoho druhu produktu, a to se vyplatilo. Naučit se postup výroby trubičky není složité, těžší je ho neustále přesně dodržovat a hlídat kvalitu surovin. Pořád ale máme co zlepšovat, abychom naše zákazníky nezklamali,“ prohlásila Radka Maršálková Lontrasová, producentka oceněných Prosetínských trubiček.
Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Miroslav Bína
tiskový mluvčí
e-mail: press@szif.cz
mobil: +420 733 696 550
Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556