Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravinu Jihočeského kraje mají Dědouchovo maso i selský tvaroh

25. 7. 2022

Ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje 2022 zamířila v pátek ke svým držitelům. Na Selských slavnostech v Holašovicích je převzalo osm producentů, mezi nimi Řeznictví Dědouch či Farma Struhy.

Hodnotitelská komise letos vybírala z 60 výrobků od 25 producentů. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v pátek 22. července ředitel RO SZIF České Budějovice Jiří Chmel, náměstek ministra zemědělství Jindřich Fialka a hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Jihočeského kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

BĚLČICKÉ HOVĚZÍ

ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO BĚLČICE

2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

DĚDOUCHOVO VEPŘOVÉ MASO VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

ŘEZNICTVÍ DĚDOUCH

3. 

Sýry včetně tvarohu

BIO SELSKÝ TVAROH MĚKKÝ

FARMA STRUHY

 4.

Mléčné výrobky ostatní

BIO KEFÍR

BEMAGRO

5. 

Pekařské výrobky včetně těstovin

SOBĚSLAVSKÝ PAGÁČ

SOBĚSLAVSKÁ PEKÁRNA

6. 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

RAKYTNÍKOVÝ DEZERT

JANA VLACHOVÁ

7. 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

NAKUŘOVANÝ SPECIÁL

RAŠELINA

8. 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

NEVYHLÁŠENO

9. 

Ostatní

MED KVĚTOVÝ – PASTOVÝ

FRANTIŠEK VOSTOUPAL

„Tvaroh vyrábíme každý den po sedm let a ziskem ocenění jsme se přesvědčili, že to děláme stále dobře. V jižních Čechách však máme velmi málo zákazníků, tak věříme, že označení Regionální potravina zvýší povědomí o naší farmě,“ konstatoval po ocenění Tomáš Kojetín, majitel Farmy Struhy, která značku obdržela za Bio selský tvaroh měkký.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 411 produktů od 314 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.