11. 5. 2022
Drobulka od Davida Nováka nebo Konfitovaná vepřová líčka s kampotským pepřem a mořskou solí od Josefa Morávka. Toto jsou dva z devíti výrobků navržených komisí na Regionální potravinu Pardubického kraje v roce 2022. Do soutěže se zde přihlásilo celkem 155 produktů od 38 výrobců.
Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1. |
Masné výrobky tepelně opracované |
TLAČENKA ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO ROSICE U CHRASTI |
2. |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
KONFITOVANÁ VEPŘOVÁ LÍČKA S KAMPOTSKÝM PEPŘEM A MOŘSKOU SOLÍ JOSEF MORÁVEK, VRAČOVICE |
3. |
Sýry včetně tvarohu |
SLOUPNICKÝ A2 TVAROH TUČNÝ ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO SE SÍDLEM VE SLOUPNICI |
4. |
Mléčné výrobky ostatní |
KEFÍROVÝ NÁPOJ PETR SOUČEK, PARDUBICE-CIHELNA |
5. |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
DROBULKA DAVID NOVÁK, UHERSKO |
6. |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
BOŽÍ ŘEZ JANA VONDROUŠOVÁ, BUKOVKA |
7. |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
SUDLIČKA OŘECHOVKA OŘECHOVÝ LIKÉR FONTICULUS |
8. |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
HRUŠKOVO JABLEČNÝ EXTRA DŽEM S OŘECHY BILERBIN |
9. |
Ostatní |
KUNĚTICKÉ VIŠNĚ V RUMU ZDENĚK PAVLIS, KUNĚTICE |
„Získané ocenění Regionální potravina našim zákazníkům ukazuje, že jim nabízíme skutečně kvalitní produkt, a mě osobně velmi těší,“ konstatovala s hrdostí Diana Houdová ze Statku Apolenka, který v předešlých letech získal ocenění Regionální potravina za Kefírovou zmrzlinu i mléko.
Hodnotitelskou komisi tvořili zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina.
„Letos se přihlásilo do soutěže značné množství výrobců a výrobků, nejčastěji byla zastoupena kategorie Ostatní. Mezi vítězi se objevilo i šest nových výrobců. Velice si ceníme pokračujícího zájmu a pevně v něj věříme i do budoucna,“ uvedla Kateřina Papíková z pořádající společnosti F E S T I N G, s.r.o.
Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Miroslav Bína
tiskový mluvčí
e-mail: press@szif.cz
mobil: +420 733 696 550
Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556