Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina Zlínského kraje zná vítěze třetího ročníku

11. 7. 2012

Odborné komise soutěže Regionální potravina 2012 doporučily k ocenění 7 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Zlínského kraje. O tuto značku se letos ucházelo celkem 91 výrobků od 27 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilněji byly zastoupeny kategorie pekařská a kategorie ostatní.

Výrobky hodnotily dvě 7členné odborné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské
komory ČR.

K udělení značky Regionální potravina Zlínského kraje 2012 navrhly hodnotitelské komise 7 výrobků z následujících kategorií:

1) Masné výroby tepelně opracované včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.)

Moravské uzené - ing. Petra Zbořilová, Fryšták

2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.)

neuděleno

3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy)

neuděleno

4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.)

Acidofilní mléko s cereáliemi 3 % - Mlékárna Valašské Meziříčí spol. s r.o., Valašské Meziříčí

5) Pekařské výrobky včetně těstovin

Mařatský chléb - Pekařství Masařík s.r.o., Uherské Hradiště

6) Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Dort ořechový - Avos a.s., Kroměříž

7) Alkoholické a nealkoholické nápoje

Ovocňák - Mošt jablko černý rybíz, Toko Agri a.s., Praha

8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Kysané zelí - Jiří Talaš, Tlumačov

9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.)

Kolekce medů - Michal Říha, Kroměříž

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Značku Regionální potravina mají právo výrobci na oceněné produkty užívat 4 roky.

Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách
www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Jana Brázdilová
Agrární komora Zlín
tel. 776 163 696

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.