Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina Plzeňského kraje představí letošní vítěze

10. 6. 2014

(Plzeň, 10. června 2014) Třináct krajů České republiky postupně vybírá vítězné výrobky pátého ročníku soutěže Regionální potravina. První slavnostní předávání proběhlo dnes v Plzeňském kraji. Devět místních výrobců získalo ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje na Festivalu regionálních potravin. Značku uděluje pátým rokem Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů.

 „Jsem rád, že se s dalším ročníkem soutěže rozšíří sortiment výrobků nesoucích logo Regionální potravina. Podpora a propagace regionálních výrobců potravin patří dlouhodobě mezi priority ministerstva zemědělství. Pomáhají rozvíjet region a zákazníkům navíc usnadní výběr mezi kvalitními potravinami,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Z 86 přihlášených výrobků od 31 menších a středních producentů Plzeňského kraje vybírala komise tvořená odborníky z Ministerstva zemědělství, Státní veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státního zemědělského intervenčního fondu, krajského úřadu, Potravinářské i Agrární komory ČR. „Rozhodování bylo poměrně složité. Přihlášené výrobky byly velmi kvalitní a o vítězích jednotlivých kategorií nakonec rozhodovaly detaily,“ uvedl Ivo Šašek, manažer Místní akční skupiny Pošumaví, která je jedním z organizátorů soutěže v kraji.

Součástí festivalu Regionálních potravin byl také farmářský trh s vítěznými výrobky ze všech ročníků soutěže. Návštěvníci mohli navštívit kuchařskou show v podání vítěze soutěže „Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje“ – Střední škola zemědělská a potravinářská - určené kolektivům žáků středních gastronomických škol, jejíž finále se konalo v polovině května v rámci Apetit Festivalu.

 

Značku Regionální potravina Plzeňského kraje 2014 obdržely tyto výrobky:
  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas Bůčková roláda, Jatky Blovice, s.r.o.
2. Masné výrobky trvanlivé Klobása, PLZÁK z PLZNĚ, s.r.o.
3. Sýry včetně tvarohu Bundáš kozí sýr ořechový, Jan Junek
4. Mléčné výrobky ostatní BIFI nápoj, ZEMĚDĚLSKÁ VÝROBA MILKNATUR, a.s.
5. Pekařské výrobky včetně těstovin Zelňáky, PEKO – Němečková, s.r.o.
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Šumavský medový špalíček, SŠZP Klatovy
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje Stvolenský mošt jablečný s bezinkami, Jaroslav Hruška
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Lahodný křimický zelný salát s křenem, Jaroslav Lobkowitz
9. Ostatní Med medovicový lesní z Českého lesa, Jaroslav Lstibůrek

Kontakt pro další informace

Ivo Šašek

regionální koordinátor, Místní akční skupina Pošumaví

Email: sasek@masposumavicz, tel.: +420 774 411 096

O regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.