17. 9. 2016
Kunětické vinobraní, 17. září 2016 – Při zahájení vinobraní bylo předáno ocenění osmi vítězům soutěže Regionální potravina Pardubického kraje. Prestižní značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje.
„Ministerstvo zemědělství pomáhá již sedmým rokem soutěží Regionální potravina malým producentům z regionů. Snaží se tak ocenit a zviditelnit jejich náročnou práci a napomoci jim uspět s jejich výrobky na trhu,“ představil soutěž ministr zemědělství Marian Jurečka. V Pardubickém kraji bylo letos v soutěži o značku Regionální potravina hodnoceno celkem 123 produktů od 33 výrobců. Soutěžilo se v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 48 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas. Výrobky hodnotily dvě komise tvořené sedmi zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
„Velice nás těší, že v letošním roce přihlásili výrobci do soutěže nejvíce výrobků v celé historii soutěže o Regionální potravinu Pardubického kraje. V případě, že jste nestihli ochutnat jedinečné oceněné výrobky na Kunětickém vinobraní, nejbližším termínem, kdy se s Regionálními potravinami Pardubického kraje opět setkáte, je v České Třebové na Vinobraní, které se koná na náměstí. Budou zde prezentovány celé tři dny od 23. do 25. 9. 2016 denně od 10 do 15 hodin,“ uvedla koordinátorka soutěže Kateřina Papíková.
K udělení značky Regionální potravina Pardubického kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise osm výrobků z následujících kategorií:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas |
STAROČESKÉ HOVĚZÍ Jatka Lanškroun, s r.o. |
|
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
SRNČÍ KLOBÁSA UZENINY KOŘÍNEK s.r.o. |
|
Sýry včetně tvarohu |
CHOCEŇSKÝ TVAROH JEMNÝ 250 g Choceňská mlékárna s.r.o. |
|
Mléčné výrobky ostatní |
Nevyhlášeno |
|
Pekařské výrobky včetně těstovin |
KVASOVÝ BOCHNÍK CIBULOVÝ Mgr. Tomáš Kroulík |
|
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
VĚTRNÍK 50 g SMÉKALOVO PEKAŘSTVÍ spol. s r.o. |
|
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
RYCHTÁŘ GRUNT Pivovar Rychtář a.s. |
|
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
DŽEM MERUŇKY S LEVANDULÍ Michaela Naumecová |
|
Ostatní |
HOUSKOVÝ KNEDLÍK 600 g KNEDLÍKY KADAVÝ, spol. s r.o. |
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat na svém obalu značku Regionální potravina po dobu čtyř let. V současné době značku nosí 577 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Ing. Kateřina Papíková, Lukáš Vacek - F E S T I N G s.r.o. Mobil: +420 603 555 525, +420 602 252 242 E-mail: regionalnipotravina@festinghk.cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556