Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina na Dni Zlínského kraje

19. 9. 2019

Jste-li místní nebo se budete právě nacházet poblíž, určitě si v sobotu 21. září nenechte ujít Den Zlínského kraje. Akce nabídne „ochutnávání“ místního regionu všemi smysly. Rozhodně bude co vidět, co slyšet a především co ochutnat. Slavnostní atmosféry si užijí také novopečení výherci soutěže Regionální potravina Zlínského kraje, kterým se zde budou předávat ocenění.

Den Zlínského kraje představí tradice a zdejší rozmanitost. Baťův mrakodrap a přilehlé okolí se stanou působištěm hudebních skupin nejrůznějších žánrů, vystoupí například ARGEMA, AG FLEK, Foxy Hunters, Docela kapela, Mirečkovi Sekeráše nebo Voising. Potěší také mažoretky, videomapping, projížďky koňským kočárem nebo výstava zemědělské techniky a drobného zvířectva. A nejmenším návštěvníkům udělá radost třeba farmářská stezka a festival řemesel pro děti. Program je pestrý a „ochutnávat“ kraj bude skutečně možné všemi smysly.

Zajímavá akce k oslavě řemesel, potravin a zemědělství je ideální příležitost k předávání ocenění letošním vítězům soutěže Regionální potravina Zlínského kraje. To proběhne v 11 hodin v krajském kulturně vzdělávacím centru 14/15 Baťův institut. O značku je zde každoročně velký zájem, což dokazuje i počet zájemců. V letošním roce se přihlásilo 39 výrobců se 138 výrobky! Nejvíce kandidátů měla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje.

Soutěž letos oslavila desáté výročí. Za dobu své existence získala značka věhlas a oceněné výrobky popularitu. Dnešní zákazník se totiž zaměřuje především na kvalitu a čerstvost a tyto parametry oceněné výrobky splňují. Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době je oceněno 519 produktů od 368 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Značku Regionální potravina Zlínského kraje 2019 získali tito výrobci a výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované

Tlačenka speciál

Milan Žabčík

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

 

Sýry včetně tvarohu

BIO Sýr s bílou plísní

JAVORNÍK - CZ s.r.o.

 

Mléčné výrobky ostatní

Kefírové mléko meruňkové

Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

Pšeničný chléb se špaldou

Radek Císař

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Staročeský medovník

MEDOKS, s.r.o.

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

JAROŠOVSKÝ LEŽÁK 12%

Jarošovský pivovar a.s.

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

TALAŠOVO KYSANÉ ZELÍ

Jiří Talaš

 

Ostatní

Včelí med z období květu lípy

Ing. Karel Kolínek

 

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

  

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky a Společné rybářské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje značky kvalitních potravin KLASA, Regionální potravina a BIO.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.