13. 7. 2012
Odborná komise soutěže Regionální potravina 2012 doporučila k ocenění 7 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Moravskoslezského kraje. O tuto značku se letos ucházelo celkem 68 výrobků od 19 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilněji byla zastoupena kategorie Mastné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas.
Výrobky hodnotila osmičlenná odborná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské
komory ČR.
K udělení značky Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2012 navrhla hodnotitelská komise 7 výrobků z následujících kategorií:
1) Masné výroby tepelně opracované včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.)
Těšínské jatky, spol. s r.o., Klobása z udírny
2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky -poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.)
Neudělena
3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy)
GAJĎAK, spol. s r.o., Sýr v nálevu
4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.)
Ekomilk, spol. s r.o., Máslo
5) Pekařské výrobky včetně těstovin
AZPEK, s.r.o., Svatební bolatický koláč
6) Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
Zdravý Styl, Ladislav Michalík, Věneček se šlehačkou bez lepku
7) Alkoholické a nealkoholické nápoje
Neudělena
8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
ZP Otice, a.s., Otické kysané zelí bílé s mrkví
9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.)
Rodinná včelařská farma Košec, Včelí med květový - lipový
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Soutěž je rovněž podporována Krajským úřadem Moravskoslezského kraje.
Značku Regionální potravina mají právo výrobci na oceněné produkty užívat 4 roky.
Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách
www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Regionální agrární komora Ostravsko
Ing. Karin Veselá
MT: 724 125 830
mail: karinvesela@kv-advisory
cz
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556