Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina Královéhradeckého kraje: Ocenění pro mošt a sýrové tajemství

25. 7. 2022

Také v Královéhradeckém kraji se předávala ocenění Regionální potravina roku 2022. V sobotu si ho během krajského Festivalu regionálních produktů převzal například Vojtěch Drahoňovský za Jablečný mošt a František Kejklíček s Plotišťským tajemstvím, tedy s nakládanými kostičkami sýru.

Do letošního ročníku se zde přihlásilo 38 výrobců se 161 výrobky. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 23. července ředitel RO SZIF Hradec Králové Aleš Sobel a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.

Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

HUHU PAŠTIKA Z HUSÍCH JATÝREK

ADEVA – ZAŘÍZENÍ ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

ORIGINAL BILTONG CRAFT BEEF SNACK

MASO HERE

 3.

Sýry včetně tvarohu

SOKOLÍK

PETR SOKOL

4. 

Mléčné výrobky ostatní

KOZÍ JOGURT

IVANA ZADRAŽILOVÁ

5. 

Pekařské výrobky včetně těstovin

POLICKÝ CHLÉB

KVÍČEROVSKÁ PEKÁRNA

6. 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

DORTÍK PAVLOVA

PINK ROSES ORIGINAL

7. 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

JABLEČNÝ MOŠT

VOJTĚCH DRAHOŇOVSKÝ

8. 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

PLOTIŠŤSKÉ NAKLÁDANÉ OKURKY KOŘENĚNÉ

PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK

9. 

Ostatní

PLOTIŠŤSKÉ TAJEMSTVÍ

FRANTIŠEK KEJKLÍČEK

„Ocenění Regionální potravinou vnímáme jako vyjádření příslušnosti ke kvalitní potravinářské výrobě v našem kraji. A je to i zpráva pro spotřebitele, že produkujeme chutné nápoje, které obstojí v soutěži s dalšími a garantují odpovídající postup výroby a využití regionálních surovin,“ shrnul své dojmy Vojtěch Drahoňovský, producent oceněného Jablečného moštu ze Statku Cidlina.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 411 produktů od 314 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

 

Miroslav Bína

tiskový mluvčí

e-mail: press@szif.cz

mobil: +420 733 696 550

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.