25. 7. 2022
Také v Královéhradeckém kraji se předávala ocenění Regionální potravina roku 2022. V sobotu si ho během krajského Festivalu regionálních produktů převzal například Vojtěch Drahoňovský za Jablečný mošt a František Kejklíček s Plotišťským tajemstvím, tedy s nakládanými kostičkami sýru.
Do letošního ročníku se zde přihlásilo 38 výrobců se 161 výrobky. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 23. července ředitel RO SZIF Hradec Králové Aleš Sobel a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.
Značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1. |
Masné výrobky tepelně opracované |
HUHU PAŠTIKA Z HUSÍCH JATÝREK ADEVA – ZAŘÍZENÍ ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ |
2. |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
ORIGINAL BILTONG CRAFT BEEF SNACK MASO HERE |
3. |
Sýry včetně tvarohu |
SOKOLÍK PETR SOKOL |
4. |
Mléčné výrobky ostatní |
KOZÍ JOGURT IVANA ZADRAŽILOVÁ |
5. |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
POLICKÝ CHLÉB KVÍČEROVSKÁ PEKÁRNA |
6. |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
DORTÍK PAVLOVA PINK ROSES ORIGINAL |
7. |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
JABLEČNÝ MOŠT VOJTĚCH DRAHOŇOVSKÝ |
8. |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
PLOTIŠŤSKÉ NAKLÁDANÉ OKURKY KOŘENĚNÉ PLOTIŠŤSKÁ ZELENINA – HAK |
9. |
Ostatní |
PLOTIŠŤSKÉ TAJEMSTVÍ FRANTIŠEK KEJKLÍČEK |
„Ocenění Regionální potravinou vnímáme jako vyjádření příslušnosti ke kvalitní potravinářské výrobě v našem kraji. A je to i zpráva pro spotřebitele, že produkujeme chutné nápoje, které obstojí v soutěži s dalšími a garantují odpovídající postup výroby a využití regionálních surovin,“ shrnul své dojmy Vojtěch Drahoňovský, producent oceněného Jablečného moštu ze Statku Cidlina.
Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 411 produktů od 314 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Miroslav Bína
tiskový mluvčí
e-mail: press@szif.cz
mobil: +420 733 696 550
Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. SZIF má v současné době 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556