21. 10. 2022
Na veletrhu Go a Region Tour 2022 v Brně se ve čtvrtek slavnostně předávala ocenění Regionální potravina. Jihomoravský kraj, kde ocenění získaly například bio sýr nebo laskonka s karamelovým krémem, tak uzavřel letošní ročník soutěže.
Letos se zde o ocenění ucházelo 33 výrobců se 154 produkty. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali ve čtvrtek 20. října ředitel RO SZIF Brno Václav Říha a ředitel Odboru průřezových činností a zemědělských informací MZe Josef Čech. Zájemci mohli ochutnat a zakoupit nově oceněné výrobky přímo na místě.
Značku Regionální potravina Jihomoravského kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1 |
Masné výrobky tepelně opracované |
PODKOVA JOSEF JŮZA |
2 |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
PANENKA S RŮŽOVÝM PEPŘEM ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ ŠTULPOVI |
3 |
Sýry včetně tvarohu |
BIO ČERSTVÝ SÝR MARKÉTA ŠEDIVÁ |
4 |
Mléčné výrobky ostatní |
TUČIBOMBA VERONIKA KROPÁČKOVÁ |
5 |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
KAVÁRENSKÝ KOLÁČ PRIFILOM |
6 |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
LASKONKA S KARAMELOVÝM KRÉMEM MARTINA HARNOŠOVÁ |
7 |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
NEKTAR MERUŇKA FARMA U TŘÍ DUBŮ |
8 |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
ŠTRÚDLOVÉ JABLÍČKO EXTRA DŽEM ZUZANA BOUDOVÁ |
9 |
Ostatní |
OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ CHUŤ MORAVY |
"Jsme hrdí na to, že byl oceněn náš čerstvý sýr, který je základem téměř všech farem na světě zabývajících se zpracováním vlastního mléka. To, že porotu zaujal, je pro nás známkou toho, že s našimi produkty jdeme správnou cestou. Od ocenění očekáváme větší zviditelnění a rádi bychom dosáhli toho, aby spotřebitelé ve svém okolí hledali lokální výrobce potravin a podporovali je svými nákupními zvyklostmi,“ shrnula Markéta Šedivá z Farmy Člupy, oceněná za bio čerstvý sýr.
Soutěž probíhala opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 525 produktů od 376 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Miroslav Bína
tiskový mluvčí
e-mail: press@szif.cz
mobil: +420 733 696 550
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556