Facebook  Youtube
Regionální potravina

Regionální potravina Jihomoravského kraje zná vítěze třetího ročníku

26. 6. 2012

Odborná komise soutěže Regionální potravina 2012 doporučila k ocenění 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje. V soutěži o tuto značku bylo letos hodnoceno celkem 101 výrobků od 35 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilněji byly zastoupeny kategorie č. 1 Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas a kategorie č. 5 Pekařské výrobky, včetně těstovin.

Výrobky hodnotily dvě osmičlenné odborné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské
komory ČR.

K udělení značky Regionální potravina Jihomoravského kraje 2012 navrhla 8 výrobkůz následujících kategorií:

1) Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.)

Zavařené uzené maso - MASPRO, s.r.o.

2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.)

Židlochovický Jihomoravák - Řeznictví - uzenářství Janíček - Čupa

3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy)

Kozí sýr „SEDLÁK" - archivní eidamského typu - Eva Sedláková

4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.)

nevyhlášeno

5) Pekařské výrobky, včetně těstovin

Újezdský šáteček s náplní ROBI pikant - EUROBI, spol. s r.o.

6) Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Perníkový řez - Ing. Jarmila Křížová

7) Alkoholické a nealkoholické nápoje

Vyškovský Březňák - CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s., pivovar Vyškov

8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Tuřanské kysané zelí v slaném nálevu - AGRO Brno-Tuřany, a.s.

9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.)

Moravský Podplameník - HRUŠÁK - Vlastimil Valášek Flamescook group

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Značku Regionální potravina mají právo výrobci na oceněné produkty užívat 4 roky.

Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách
www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Jaromír Musil, Ph.D.
ředitel Regionální agrární komory Jm kraje
tel: 607 612 772
email: rak@rakjmcz

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.