9. 8. 2021
Dvanáctý ročník soutěže Regionální potravina zakončily nominace za Karlovarský kraj. Hodnotitelé tam vybrali 9 výrobků.
O značku, která je zárukou kvality lokálních výrobků, se na Karlovarsku celkem ucházelo 84 výrobků od 17 producentů. Nejvyšší počet přihlášených výrobků byl v kategorii Alkoholické a nealkoholické výrobky.
Komise navrhla udělit ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2021 těmto produktům:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1. |
Masné výrobky tepelně opracované |
Krušnohorská pečeně Roman Krčma, Karlovy Vary |
2. |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
HOVĚZÍ – svíčková Statek Hlinky s.r.o. |
3. |
Sýry včetně tvarohu |
Adam STATEK BOR ZEOS, spol. s r.o. |
4. |
Mléčné výrobky ostatní |
děpoltovické bio máslo Ing. Jiří Kubernát, Děpoltovice |
5. |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
Bezlepkový veganský jablečný koláč Markéta Pavelková, Loket |
6. |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
Pařížský dort Jana Bystřická, Nová Role |
7. |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
PŠENIČNÝ SPECIÁL 11º Pivovar PERMON s.r.o. |
8. |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
Žlutická sušená ŘEPA červená CHIPSY REGENT PLUS Žlutice spol. s r.o. |
3. |
Ostatní |
Podestýlková vejce ZEPHYR Františkovy Lázně, s.r.o. |
O ocenění Regionální potravina se můžou ucházet jen producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina, a to po dobu čtyř let.
„Velmi nás těší stále rostoucí zájem o soutěž, letos se nám přihlásilo velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Konkurence byla veliká, ale vyhrát může bohužel jen jeden“, uvedl Lukáš Vacek, koordinátor Regionální potraviny Karlovarského kraje ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.
O nominacích rozhodovala hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Regionální potravina patří mezi projekty Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Další informace o soutěži najdete na regionalnipotravina.cz. Aktuálně je oceněno 407 výrobků od 312 výrobců.
Lenka Rezková
tisková mluvčí SZIF
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556