Facebook  Youtube
Regionální potravina

Osm výrobků obdrželo značku Regionální potravina Karlovarského kraje 2012

28. 6. 2012

Náměstek ministra zemědělství Martin Hlaváček a hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný dnes udělili certifikáty Regionální potravina Karlovarského kraje 2012 nejlepším osmi výrobkům. Lidé mohli před Krajskou knihovnou, kde se ceremoniál konal, ochutnat oceněné potraviny ze všech tří ročníků soutěže.

Letos se do soutěže přihlásilo 22 výrobců s 61 produkty. „V letošním roce, na rozdíl od předešlých ročníků, výrobci přihlásili opravdu ty nejlepší potraviny ze své produkce, které mají specifickou vazbu na Karlovarsko," říká Zdeněk Perlinger ze společnosti Pro-Bio, organizátor soutěže v regionu.

Certifikát Regionální potravina Karlovarského kraje byl udělen těm nejlepším výrobkům pouze v osmi kategoriích, devátou - Ovoce a zelenina - totiž nemá v horském kraji kdo zaplnit. Nejobsazovanější kategorií byly pekařské výrobky a kategorie Ostatní. Té dominovaly v počtu přihlášených medy a karlovarské knedlíky různých receptur.

U výrobců má ocenění Regionální potravina velký ohlas. „Na dvě desítky místních sedláků, z nichž většina je držitelem značky Regionální potravina, si dokonce otevřelo svou místní prodejnu nazvanou U sedláků. Zvýší tak možnost celoročního kontaktu se zákazníky," dodává
Zdeněk Perlinger.

„Potvrzují se tak zkušenosti z předchozích ročníků soutěže. Zákazníci už vnímají logo Regionální potravina jako potvrzení vysoké jakosti oceněné potraviny. Po výrobcích, které nesou certifikát kvality, je mnohem větší poptávka," říká ministr zemědělství Petr Bendl.

Do soutěže se mohou přihlásit malí a střední potravinářští producenti. Ocenění se uděluje ve 13 krajích České republiky, nyní ho má přes 180 výrobků. Ministerstvo zemědělství vynaloží v letošním a příštím roce 70 milionů korun na marketingovou podporu značky a dalších 25 milionů korun na organizaci soutěže.

Přehled oceněných značkou Regionální potravina Karlovarského kraje 2012:

1. Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas

Hovězí maso ve vlastní šťávě - Farma Rudolec

2. Masné výrobky trvanlivé

Otovická klobása - Prima, s.r.o.

3. Sýry včetně tvarohu

Nakládaný kozí sýr - Hnátková

4. Mléčné výrobky ostatní

Jogurt borůvka - ZEOS Bor, s.r.o.

5. Pekařské výrobky včetně těstovin

Bečovský chléb - Pekařství Pytlík

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Karlovarské kapky - Pekárna Trend

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje

Pivo Permon, světlý ležák 11° - Systém Net line, s.r.o.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Neuděleno

9. Ostatní

Med z doupovských lesů, smíšený - Ševčík

 

Kontakt pro další informace:
Ing. Zdeněk Perlinger, Pro-Bio regionální centrum Severozápadní Čechy: e-mail: perlinger@volnycz, GSM: 607 103 244

O Regionální potravině
Značka Regionální potravina patří do kampaně, kterou Ministerstvo zemědělství seznamuje spotřebitele s regionálnímipotravinami z jednotlivých krajů České republiky. Jejím smyslem je prosadit na našem trhu opravdu kvalitní, chutné, tradiční či speciální potraviny. Díky krátkým distribučním cestám jsou tyto potraviny čerstvější a chutnější.
Čím blíže jsou ke spotřebiteli, tím méně je zatíženo životní prostředí při jejich dopravě. Velmi významným aspektem, proč dát přednost regionálním potravinám, je také podpora zaměstnanosti v regionech. Prosperující zemědělci, zpracovatelé i prodejci pak představují záruku udržení nebo dokonce rozšíření počtu pracovních míst.
www.regionalnipotravina.cz

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.