Facebook  Youtube
Regionální potravina

Osm vítězných výrobků získalo značku Regionální potravina Olomouckého kraje

2. 10. 2014

(Olomouc, 2. 10. 2014) Dnes dopoledne obdrželo osm producentů značku Regionální potravina Olomouckého kraje. Prestižní ocenění kvality a regionálního původu jim bylo uděleno na festivalu gastronomie a nápojů Olima 2014. Soutěž Regionální potravina pořádá pátým rokem Ministerstvo zemědělství ve 13 krajích Čech a Moravy.

„Podpora malých a středních potravinářských podniků, které vyrábí kvalitní českou produkci, je pro ministerstvo klíčová. Značku Regionální potravina podporujeme již pátým rokem. Má vliv na propagaci kvalitních potravin a zákazníci tak o ně mají větší zájem,“ uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka.  Každý rok ministerstvo ocení na stovku nejlepších výrobků ze všech krajů. V Olomouckém kraji osm nejlepších výrobků zvítězilo v konkurenci 81 produktů od 35 výrobců.

Ve všech krajích výrobky hodnotila odborná porota složená ze zástupců Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.  Hlavní důraz se kladl na to, jak se výrobek váže k regionu, z jakých je surovin a v čem je jeho kvalita nadstandardní.  Dalším měřítkem byl také vzhled a barva, chuť i vůně nebo design výrobku.

Značku Regionální potravina Olomouckého kraje 2014 obdržely tyto výrobky:

  Kategorie Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně
opracované včetně uzených mas
Bránice, masný výrobek tepelně opracovaný – pečený
ZD Újezd u Uničova
2. Masné výrobky trvanlivé Cena nebyla udělena
3. Sýry včetně tvarohu Hanácký tvaroh DRÁSAL
Zemědělské družstvo Senice na Hané
4. Mléčné výrobky ostatní Jogurt Běláček bílý
Zemědělské družstvo Jeseník
5. Pekařské výrobky
včetně těstovin
Chléb Leštínský speciál 900 g
Pekařství Leština s.r.o.
6. Cukrářské výrobky
včetně cukrovinek
Větrník
PAULLA, s.r.o.
7. Alkoholické a nealkoholické
nápoje
Jablečný mošt Johanna Schrotha
Šantrůček Vladimír
8. Ovoce a zelenina
v čerstvé nebo zpracované formě
Sušená jablka
Kozák Eduard
9. Ostatní Skaličský med květový – lipový
Juráň Jaroslav, Včelí farma Skalička

Kontakt pro další informace:

Ing. Pavel Stonawský
Agrární komora Olomouckého kraje
Mobil: +420 724 202 889
Email: stonawsky@vepaspolcz
Email: tiskove@mzecz

O Regionální potravině

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.