Facebook  Youtube
Regionální potravina

O Regionální potraviny se soutěžilo v Pardubickém kraji

14. 7. 2017

TISKOVÁ ZPRÁVA                                   

Pardubice, 14. července 2017 – Pardubický kraj dnes získal nové vítěze soutěže o Regionální potravinu. Hodnotitelská komise zde už poosmé vybírala „nej“ výrobky v každé z devíti kategorií. Rozhodování nebylo vůbec snadné, protože zvítězit může v každém kraji pouze 9 výrobků. Letošního klání se účastnilo 149 výrobků od 36 výrobců, největší zájem byl o kategorii Masné výrobky tepelně opracované.

Dvě pětičlenné komise dnes hodnotily soutěžní výrobky za Ústecký kraj. Tvořili je zástupci Ministerstva zemědělství ČR, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Krajské soutěže o Regionální potravinu letos probíhají už poosmé. Každoročně tím nejen výrazně obohacují zdravý a hodnotný jídelníček spotřebitelů, ale také podporují lokální výrobce a pomáhají nakupujícím orientovat se na trhu. Přívlastek regionální se v případě oceněných potravin zúročí hned několikrát. Především se jedná o produkt vyrobený v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.

 

V letošním roce se v Pardubickém kraji do soutěže přihlásilo 149 výrobků od 36 výrobců. Hodnotitelská komise z nich navrhla udělit značku Regionální potravina 2017 následujícím výrobkům:

 

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

JÁTROVÝ SÝR

ŘEZNICTVÍ ŠVANDA S.R.O.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

BEZ OCENĚNÍ

 

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ KOZÍ SÝR OCHUCENÝ - PAŽITKA

ING. JITKA PÍCHOVÁ

 

Mléčné výrobky ostatní

KEFÍR

HANA MARTÍNKOVÁ

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

ŽITNÝ CHLÉB

PEKÁRNA LETOHRAD, S.R.O.

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

KOŠÍČEK Z KŘEHKÉHO TĚSTA S KARAMELEM A VANILKOVÝM KRÉMEM

JANA NOVOTNÁ

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

HŘEBEČSKÁ MEDOVINA – BYLINNÁ HOŘKÁ

IVANA BAKRLÍKOVÁ

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

KAPUSTA HLÁVKOVÁ - MELLISA F1

ING. MILOSLAV KULHAVÝ

 

Ostatní

MED PASTOVÝ S PROPOLISEM

MARCEL GREGOR

 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 416 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

F E S T I N G s.r.o.

Škroupova 957/4, Hradec Králové

IČ: 42196345

Lukáš Vacek - Jednatel společnosti

T: 602 252 242

E: vacek@festinghk.cz

Kontaktní osoby:

Ing. Kateřina Papíková     T: 604 427 860         E: papikova@festinghk.cz

Bc. Anna Krempová           T: 734 147 009        E: krempova@festinghk.cz

Jan Březina, DiS.               T: 736 253 563        E: brezina@festinghk.cz

 

 

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.