Facebook  Youtube
Regionální potravina

Komise v Královéhradeckém kraji navrhla ocenit devět lokálních výrobků značkou Regionální potravina

26. 6. 2020

Jedenáctý ročník soutěže Regionální potravina pokračuje. V pořadí druhým krajem, kam v letošním roce zavítala hodnotící komise, byl Královéhradecký kraj. O prestižní ocenění se zde ucházelo celkem 116 výrobků od 32 místních výrobců.

Hodnotící komise navrhla udělit značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2020 těmto výrobkům: 

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Trhané vepřové maso

ZEPO Bohuslavice, a.s.

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Pomalu tažený HOVĚZÍ VÝVAR z Našeho hospodářství

Mgr. Jakub Erler, Osice

 3.

Sýry včetně tvarohu

Čerstvý sýr balkánského typu

Karsit Agro, a.s.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

Selský zákys

Pavlína Páchová, Rokytnice v Orlických horách

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

PETRÁČKOVY Hořické trubičky sypané

Josef Petráček, Hořice

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

KOKOSOVÝ DORT BEZ MOUKY

PFERDA, z.ú.

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné)

TRAUTENBERK POLOTMAVÁ TŘINÁCTKA

Pivovar Trautenberk, a.s.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA

Petr Kareš, Ostroměř

 9.

Ostatní

PROPOLIS V MEDU

Pleva s.r.o.

„Těší nás, že zájem ze strany výrobců a tedy i přihlášených produktů neustále narůstá. Do soutěže se hlásí nejen stávající držitelé, ale také zcela noví producenti, kteří dosud se značkou Regionální potravina neměli zkušenosti. Jejich úspěšnost v tomto ročníku byla velmi výrazná. V devíti kategoriích se umístilo hned šest produktů od nových výrobců. Nejvíce zastoupenou kategorií v soutěži byla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje. Hodnotitelská komise zde vybírala z 28 vzorků“, uvedl regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských
a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.

 

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.