Facebook  Youtube
Regionální potravina

Jižní Čechy mají již vítěze soutěže Regionální potravina Jihočeského kraje 2012

30. 5. 2012

Celkem 113 výrobků od 38 výrobců se letos ucházelo o právo užívat 4 roky logo Regionální potravina Jihočeského kraje 2012. Letos se o logo soutěžilo v devíti kategoriích, nejsilněji byla tradičně zastoupena kategorie masných výrobků tepelně opracovaných a kategorie pekařských výrobků.

Výrobky hodnotila 24. května v Českých Budějovicích osmičlenná Hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství, Krajského úřadu Jihočeského kraje, Státního zemědělského a intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Podle slov předsedy Hodnotitelské komise Martina Štěpánka z MZe měla komise velmi obtížnou práci. „Všechny přihlášené výrobky se vyznačovaly jak vysokou kvalitou, tak příslušností k regionu a tradičním zpracováním,“ uvedl Štěpánek. „Je jasně vidět, že výrobci mají o udělení loga Regionální potravina značný zájem a do soutěže přihlašují své nejlepší výrobky,“ dodal Martin Štěpánek.

Slavnostní vyhlášení a předání certifikátů značky Regionální potravina Jihočeského kraje 2012, se uskuteční dne 20.7. 2012,  při zahájení Selských slavností v Holašovicích.

K  udělení značky Regionální potravina Jihočeského kraje 2012 bylo navrženo 9 výrobků, z následujících kategorií:

1)      Masné výroby tepelně opracované,včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.)

Krkovice z komína, výrobce Libor Novák, České Budějovice.

2)      Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.).

Salám lovecký, výrobce ANTONI CZ, s. r. o., Dolní Třebonín.

3)      Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

Jihočeský kozí přírodní sýr, Bio, výrobce Jakub Špatný, Bílsko.

4)      Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.)

Jogurt bílý s ovocnou složkou – višeň, výrobce Ladislav Hošna, Vlčí Jámy.

5)      Pekařské výrobky, včetně těstovin

Krumlovský koláč, výrobce Pekařství NODES, spol. s. r. o., Český Krumlov.

6)      Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Karamelový větrník, výrobce Opeko spol. s. r. o., Choustník.

7)      Alkoholické a nealkoholické nápoje

Lhenická ovocná šťáva jablko-rakytník, výrobce Karel Gregora, Lhenice.

8)      Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Kysané Klokotské zelí, výrobce ZAS Dražice, a. s., Radkov.

9)      Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.)

Med medovicový z Třeboňska, výrobce Ing. Petr Sedláček, Třeboň.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Nedílnou součástí projektu je značka „Regionální potravina“, kterou formou krajských soutěží získávají lokální výrobci potravin.

Další informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Za organizátora:

PhDr. Adolf Boháček
AB Agentura
tel: 272 910 248
e-mail: info@abagenturacz

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.