Facebook  Youtube
Regionální potravina

Značku Regionální potravina Jihočeského kraje získalo devět nových výrobků

22. 7. 2016

Holašovice, 22. července 2016 - Na Selských slavnostech dnes ocenil předseda Senátu PČR Milan Štěch spolu s náměstkem ministra zemědělství Jiřím Jirsou vítězné výrobce potravin, kteří uspěli v soutěži o značku Regionální potravina. Toto prestižní ocenění uděluje Ministerstvo zemědělství již sedmým rokem nejlepším výrobkům od malých a středních regionálních producentů ve 13 krajích Čech a Moravy. Administraci značky zajišťuje Státní zemědělský intervenční fond.

„Každý rok ministerstvo ocení na sto nejlepších výrobků ze všech krajů. O úspěchu rozhoduje vztah výrobku k regionu, použité suroviny, senzorické vlastnosti či tradičnost nebo inovativnost,“ uvedl první náměstek ministra zemědělství Jiří Jirsa.

V Jihočeském kraji se letos o značku ucházelo 69 produktů od 21 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 32 výrobků v kategorii Masné výrobky tepelně opracované. Třem výrobkům se podařilo obhájit prvenství z roku 2012.Výrobky hodnotila 8členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Koordinátor soutěže v Jihočeském kraji Adolf Boháček k letošnímu ročníku soutěže uvedl: „Je potěšující, že značka Regionální potravina se v krátké historii stává opravdovým fenoménem kvality domácích výrobců. Mezi desítkami navržených výrobků byly tři, které se ucházely o obhájení značky RP po čtyřletém období a podařilo se jim svou stálostí kvality a udržením výjimečnosti chutí znovu přesvědčit a značku Regionální potravina tak opět získaly: Lovecký salám od firmy ANTONI CZ z Dolního Třebonína, Karamelový větrník od firmy Opeko z Choustníku a Klokotské kysané zelí od firmy ZAS Dražice.“

Značku Regionální potravina Jihočeského kraje 2016 obdržely tyto výrobky:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

VOLARSKÁ PEČENÁ ŠUNKA S KOŘENÍM DEKOR

ZEFA Volary s.r.o.

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

LOVECKÝ SALÁM

ANTONI CZ s.r.o.

 

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ SÝR

Jaroslav Auský, Lomnice nad Lužnicí

 

Mléčné výrobky ostatní

JIHOČESKÝ ZÁKYS NATURAL

"AGRO-LA", spol. s r.o.

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

KOLÁČ SELSKÝ SE ŠVESTKOU

POLANSKÝCH, s.r.o.

 

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

KARAMELOVÝ VĚTRNÍK

OPEKO spol. s r.o.

 

Alkoholické a nealkoholické nápoje

LHENICKÁ OVOCNÁ ŠŤÁVA JABLKO-JAHODA 100%

Karel Gregora, Lhenice

 

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

KYSANÉ KLOKOTSKÉ ZELÍ
ZAS Dražice, a. s.

 

Ostatní

ČESKOKRUMLOVSKÝ KARAMEL OD VAŠKA – EVIN MLS

Karamelový sen s.r.o.

 

 

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 577 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

 

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

 

PhDr. Adolf Boháček - AB Agentura
Mobil: +420 608 444 537
Mail: bohacek@abagentura.cz

Cookies Mapa webu

Copyright 2015-2025 Regionální potravina

www.szif.cz

STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom Vám mohli nabídnout lepší interaktivní prohlížení našeho webu. Kliknutím na tlačítko Souhlasím, dáváte souhlas s použitím souborů cookies na Vašem zařízení v souladu se stanovenými Zásadami využívání souborů cookies.