15. 10. 2012
Vařte chutně a s nápadem také z Regionálních potravin. Inspiraci nově naleznete také v receptech Filipa s Ondrou z televizního pořadu Kluci v akci. Nejenže vařili z Regionálních potravin, ale také vycestovali do Plzeňského regionu. A důvod? Aby osobně navštívili místní oceněné producenty, kteří nejlepší potraviny z regionu vyrábějí.
A jaké pokrmy z potravin oceněných značkou Regionální potravina uvařili?
Na úvod si vychutnejte delikátního šumavského uzeného pstruha s lehkým bramborovým salátem. Jemným česnekovým bokem od plzeňského uzenáře naplnili jablka a pekli s červeným zelím, podlitým pivem. Na pomoc při vaření ze Střední školy Horažďovice přijela i vedoucí učňů paní Jana. Ta upekla tradiční prácheňskou hnětynku, která má víc než stoletou tradici.
Není divu, že tolik kulinářských nápadů se do jednoho pořadu nemohlo vejít. Putování s Kluky v akci po Plzeňském kraji naštěstí pokračovalo druhým dílem. V něm navštívili malý pivovar Modrá hvězda v Dobřanech. Tam sládek vaří nefiltrované pivo proslulou českou technologií s použitím tradičních surovin – sladu, chmele a vody.
Pivo Dobřanský sekáč oceněné značkou Regionální potravina se nakonec nepodávalo jen k jídlu. Vařilo se z něj fantastické jídlo z jednoho hrnce. Šťavnaté hovězí maso ve skle zvítězilo v sousedním Karlovarském kraji, a kluci z něj uvařili lahůdkový minutkový gulášek se zeleninkou.
Dále byl na řadě plzeňský šukrut, kompletně celý z Regionálních potravin. Kluci jej připravili z Přešínských klobásek a špekáčků, kysaného zelí a dobřanského piva. A vrchol kulinářského klání? Výtečná mátová palačinka s pivní marmeládou a sušenými hruškami, marinovanými v medovině ochucené chmelem a zázvorem.
Podívejte se na oba díly pořadu a zkuste také z Regionálních potravin uvařit něco dobrého. Díly s názvem Vaříme na Plzeňsku I a Vaříme na Plzeňsku II najdete na stránkách České televize.
Copyright 2015-2025 Regionální potravina
www.szif.cz
STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND
Ve Smečkách 801/33
110 00 Praha 1
IČ: 48133981, tel: +420 222 871 556